Watermaker

Acryl op doek 2 panelen 80 x 120 cm

Het schilderij is een 2-luik in opdracht gemaakt. De opdrachtgever is in dit geval eigenaar van het restaurant Zoet & Zout en heeft het cadeau gedaan aan haar partner.

Door de input die ik kreeg heb ik dit vertaald in een 2-luik getiteld ‘Watermaker’. De eigenaar is een groot liefhebber van zeilen, watersport en vakanties aan het water met name in Zeeland. Het sterrenbeeld van de persoon is Waterman; water is de rode draad in deze opdracht.

Aan de hand van een moodboard heb ik laten zien hoe ik met de input een vertaling ga maken op doek. Dit zijn sfeerbeelden en teksten die ik zoek en dit laat ik zien in een aantal stappen in dit moodboard. Daarna ga ik aan de slag en krijg ik vervolgens de creatieve vrijheid om hier invulling aan te geven.

De creatieve vertaling komt tot uitdrukking in de volgende elementen en symboliek. Een watermaker is een instrument dat van zout water, zoet water maakt. Een kompas, dat richting geeft aan je leven; je innerlijke kompas. Het sterrenteken Waterman komt als waterteken ook terug in het schilderij. Er is een tekst aan toegevoegd van de Zeeuwse band Bløf: uit het nummer Omarm me ‘Hoe ver je gaat heeft met afstand niets te maken’. Je ziet een persoon diep het water in duiken. Dit totaal vormt een persoonlijk verhaal; vertaald in een schilderij.

Als het doek klaar is volgt de presentatie waarbij men ook een boek overhandigt krijgt waar het schilderij in staat, aangevuld met mijn portfolio van portretten en corporate art.