Biografie

Antonie de Rooij (1963) geboren en getogen in Nuenen komt uit een kunstzinnig nest. Overgrootvader Henri van Abbe raakte geïnspireerd door kunstenaars als Jan Sluyters, Kees van Dongen en fotograaf Martien Coppens. Zij inspireerden de volgende generatie creatieve Van Abbe’s waaronder Olly, Marc en Karina de Rooij van Abbe. Dit creatieve umfeld legde een basis voor de ontwikkeling van Antonie.

Bij de familie de Rooij gaan de wortels terug naar overgrootvader die begon als hoefsmid. Gevestigd in Nuenen met het maken en verkopen van fietsen werd dit een garagebedrijf met de verkoop van landbouwmachines en later bedrijfs -en personenwagens.

Die ontwikkeling vertaalde zich in zijn professionele carrière als ontwerper en mede eigenaar van De Heeren van Vonder. Tegelijkertijd ontplooide zijn kunstzinnige carrière zich op geheel natuurlijke wijze. Vrij werk, maar ook portretten van onder andere Koningin Máxima, Epke Zonderland, Eric Albada Jelgersma, en vele anderen. Zijn werken zijn inmiddels te vinden in collecties van Jan des Bouvrie, directie KNVB, directie van der Valk, directie vanHaren en vele particuliere collecties.

© Copyright - Antonie de Rooij